Het verhaal van Lars Toonen

Werkzaam bij Colosseum Dental sinds 2020.

Functie

Geregistreerd Mondhygiënist, Docent Mondzorgkunde HAN, MSc. Klinische Gezondheidswetenschapper, Coördinerende (en inspirerende) rol Focusgroep Mondhygiëne Colosseum Dental.

Mijn naam is Lars Toonen. Geregistreerd Mondhygiënist (KRM en BIG geregistreerd), werkzaam voor de opleiding Mondzorgkunde aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en lid van enkele tandheelkundige commissies. Naast deze werkzaamheden vind ik het leuk om betrokken te blijven bij verschillende onderzoeken en ben ik in juli 2023 afgestudeerd als MSc. Klinische gezondheidswetenschapper, met een verdieping leadership in Healthcare, aan de Universiteit van Utrecht.
Al enkele jaren werk ik met veel plezier voor Colosseum Dental en ben ik zeer te spreken over de organisatie en de weg die zij zijn ingeslagen. Hiermee krijgt de klinische lijn van de organisatie de aandacht die het verdient. Goede zorg staat namelijk op één. Zelf ben ik enthousiast en gepassioneerd in het verder ontwikkelen van de tandheelkundige zorg en het beroep van Mondhygiënist. Met dit enthousiasme speel ik een coördinerende rol met betrekking tot de Focusgroep Mondhygiëne. Wij horen snel van elkaar!
‘Ieder voor zich is een druppel, samen zijn we een oceaan’ - Ryunosuke Satoro

Visie
Mijn visie op de zorg is: Voorkomen is beter dan genezen.
Preventie is de sleutel tot een gezonde en betaalbare mondgezondheid. Dit begint al vanaf het eerste tandje. Het goed begeleiden van ouders en kinderen voorkomt uitgebreide complexe zorg in de toekomst. Om mijn visie te bereiken moet er vroegtijdig multidisciplinaire worden samen gewerkt om o.a. leefstijlziektes te voorkomen.

Het mooiste resultaat
Wat mij betreft, is het mooiste resultaat dat je kunt behalen, het helpen van patiënten. Hoe geweldig is het als mensen onzeker, beschaamd of met pijn de praktijk binnenkomen, en jij samen met je team ervoor kunt zorgen dat ze met een glimlach en vol vertrouwen weer naar huis gaan?