Informatiepagina cyberincident augustus 2022

 

Actuele stand van zaken:

De Nederlandse tandartspraktijken van Colosseum Dental werden begin augustus 2022 het slachtoffer van cybercriminaliteit. Wij maakten dit incident begin augustus al bekend en ook media berichtten erover.

In samenwerking met externe deskundigen is er de afgelopen weken onderzoek verricht naar de mogelijke gevolgen van dit incident voor de bescherming van persoonsgegevens. Vanwege de onzekere uitkomst van het onderzoek hechten wij er uit voorzorg aan om betrokkenen nader te informeren.

Klik hier voor meer informatie

Antwoorden op mogelijke vragen:

Op deze centrale plek voorzien wij alle betrokkenen omtrent de cyberaanval bij Colosseum Dental, begin augustus 2022, van informatie. U vindt hier antwoorden op mogelijke vragen, de meest actuele informatie en waar u terecht kunt met overige vragen.

De antwoorden op mogelijke vragen worden de komende periode regelmatig geactualiseerd en aangevuld. U vindt ze hieronder.

Vragen en antwoorden (klik op de vragen)

Wat is er precies gebeurd?
Waarom informeren jullie betrokkenen over deze kwestie?
Verwachten jullie dat patiënt- en medewerkersgegevens op straat komen te liggen als gevolg van dit incident?
Welke Nederlandse tandartspraktijken zijn betrokken bij dit incident?
Hoe heeft dit incident kunnen gebeuren? Waren er bijvoorbeeld wel informatiebeveiligingsmaatregelen getroffen? En wat doen jullie doen om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen?
Kunnen jullie meer details verstrekken over bijvoorbeeld de toedracht van dit incident, de dader en andere aspecten van dit voorval?
Welke afspraken hebben jullie precies gemaakt met de aanvaller?
Is deze inbreuk in verband met persoonsgegevens gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens?
Doen jullie aangifte bij de politie van dit incident?
Wat is de relatie tussen Colosseum Dental en mijn tandartspraktijk?
Zijn mijn persoonsgegevens betrokken bij dit incident? Kunnen jullie hier meer uitsluitsel over geven?
Welke gevolgen heeft dit incident voor mij? En moet ik iets doen?
Voor zover mijn persoonsgegevens bij dit incident zijn betrokken, welke categorieën gegevens zouden dan onbevoegd kunnen zijn geraadpleegd of gekopieerd?
Ik ben oud-patiënt/oud-medewerker. Waarom beschikken jullie eventueel nog over mijn persoonsgegevens?
Moet ik naar aanleiding van jullie berichtgeving instanties contacteren om bijvoorbeeld mijn identiteitsbewijs of bankpas te laten vervangen?
Ik vermoed dat ik het slachtoffer ben van identiteitsfraude. Wat moet ik doen?
Zijn mijn persoonsgegevens gewijzigd als gevolg van dit incident?
Heeft dit incident nog gevolgen voor de beschikbaarheid van mijn patiëntendossier?
Waarom verstrekken jullie bepaalde informatie pas in september 2022 terwijl het incident een maand eerder heeft plaatsgevonden?
Hoe kan het dat ik eventueel niet rechtstreeks over dit incident ben geïnformeerd?
Ik heb een vraag die niet wordt beantwoord in deze Q&A. Waar kan ik terecht met mijn vraag?
Wanneer ontvang ik een antwoord op een vraag die ik stel via e-mail?

Updates

19-09-2022
Mededeling cyberincident 19 september
De Nederlandse tandartspraktijken van Colosseum Dental werden begin augustus 2022 het slachtoffer van cybercriminaliteit. Wij maakten dit incident begin augustus al bekend en ook media berichtten erover. In samenwerking met externe deskundigen is er de afgelopen weken onderzoek verricht naar de mogelijke gevolgen van dit incident voor de bescherming van persoonsgegevens. Vanwege de onzekere uitkomst van het onderzoek hechten wij er uit voorzorg aan om betrokkenen nader te informeren.

12-08-2022
Mededeling cyberincident 12 augustus
Na de cyberaanval die Colosseum Dental Nederland in de eerste week van augustus trof, zijn inmiddels al onze praktijken weer open (op reguliere vakantiesluitingen na). De patiënten zijn blij om weer bij hun vertrouwde praktijk terecht te kunnen en onze collega’s zijn uiteraard verheugd om hen weer te kunnen helpen met kwalitatieve mondzorg.

11-08-2022
Mededeling cyberincident 11 augustus
Het onderzoeks- en hersteltraject is momenteel in volle gang in samenwerking met externe specialisten. Het herstel van onze systemen verloopt voorspoedig, waardoor donderdagochtend de eerste tien praktijken weer open gingen. Einde dag verwachten we 75% van onze praktijken weer operationeel te hebben, waarna vrijdag de resterende praktijken hun deuren kunnen openen.

10-08-2022
Mededeling cyberincident 10 augustus
Colosseum Dental Nederland werd in de eerste week van augustus getroffen door een cyberaanval. Het onderzoeks- en hersteltraject is momenteel in volle gang in samenwerking met externe specialisten. Het herstel van onze systemen verloopt voorspoedig, waardoor onze eerste praktijken morgenochtend worden geopend.

08-08-2022
Mededeling cyberincident
Het blijkt dat Colosseum Dental Nederland getroffen is door een cyberaanval. Het onderzoeks- en hersteltraject is momenteel in volle gang in samenwerking met externe specialisten.